piątek, 8 lutego 2013

Surówka z białej rzodkwi

Pierwszy raz spróbowałam białej rzodkwi robiąc japońską sałatkę coleslaw. Tym razem rzodkiew stanowiła bazę surówki, nadając jej oryginalny, biały kolor. Do tego trochę słodkiej kukurydzy i prosta, lecz smaczna surówka gotowa :) 

 Photobucket 

SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI 
1 biała rzodkiew, 
4 łyżki kukurydzy z puszki, 
1 łyżka majonezu, 
1-2 łyżki jogurtu naturalnego, 
sól i pieprz 

 Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć na sito i odcisnąć z nadmiaru soku. Przełożyć do miski i dodać kukurydzę. Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać z surówką. 


(według przepisu znalezionego tutaj


Photobucket 


 

5 komentarzy:

  1. prosta smaczna sałatka, muszę ją jutro zrobić na obiad:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie surówki,pyszne są:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Moja ulubiona surówka, ale dodatek kukurydzy jest mi nieznany, będę musiała wypróbować ;)

    OdpowiedzUsuń